מיקי שחם – חידושי ומחקרי תאי גזע: צעד גדול בדרך לתכנות מחדש של תאים.

מיקי שחם – חידושי ומחקרי תאי גזע: צעד גדול בדרך לתכנות מחדש של תאים.

קבוצה של חוקרים ממרכז הגנום לתקנה בברצלונה, גילו מנגנון מהיר ויעיל יותר לתאי גזע מושרים (IPS).

נמסר על ידי מיקי שחם כי התגלית, שפורסמה בJournal Nature, מקצרת את הזמן דרוש לתכנות מחדש של תאים מכמה שבועות לכמה ימים וחושפת מידע חדש על תהליך תכנות מחדש של תאי iPS והיישומים הרפואיים הפוטנציאליים שלהם.

בשנה שעברה, ד"ר שיניה יאמאנאקה, יחד עם ד"ר ג'ון גורדון, זכתה בפרס נובל לרפואה על גילוי שאפשר להפוך תאי רקמה לתאים פלוריפוטנטיים מושרים(iPS), תאים אלה מתנהגים באופן דומה לתאי גזע עובריים, אבל יכולים להיות שנוצרו מהתאים בוגרים מובחנים.

מיקי שחם מסביר, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע בטיפולים המטולוגיים ורפואה מחדשת /רגנרטיבית.

מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורטופדיה ועוד.

תגליתו של יאמאנאקה הייתה פורצת דרך ויש לה פוטנציאל גדול ברפואת רגנרטיבית. הבעיה של גילוי זה היא שרק אחוז קטן מאוד של תאים ניתן לתכנות מחדש, תהליך תכנות מחדש לוקח שבועות ושיעור ההצלחה שלה אינו גבוה.

"העבודה שלנו שפורסמה רק מציגה תיאור מפורט של המנגנון להפיכת תאי דם IPS. כעת אנו מבינים את המכניקה של השימוש בתאים, כדי שנוכל לתכנת ולהפוך אותם לפלוריפוטנטיים בצורה מבוקרת, בהצלחה ובזמן קצר ", מוסיף גרף.

מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, ימשיך לעדכן את גולשי האתר בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.

מידע גנטי נדחס לתוך הגרעין כמו פקעת צמר, וכדי לגשת לגנים, אנחנו צריכים להתיר את הכדור באזור שבו מצוי המידע שאנו מחפשים. גורם C / EBPα באופן זמני פותח את האזור המכיל את הגנים האחראים לתכנות. משמעות הדבר היא כי תהליך התכנות מחדש מתחיל, הגנים המעורבים מוכנים להיות מופעלים ומאפשרים תכנות מחדש ומוצלח של כל התאים.

"אנחנו כבר יודעים שC / EBPα היה קשור לתהליכי הקדם חלוקה של התא. כעת אנו יודעים את תפקידו ולכן הוא משמש כזרז בתכנות מחדש", אומר ברונו די סטפנו, דוקטורנט במעבדתו של תומס הגרף והמחבר של העבודה. "בעקבות התהליך שתואר על ידי יאמאנאקה, התכנות מחדש לקח שבועות, היה שיעור הצלחה קטן מאוד ובנוסף, היו מוטציות וטעויות. אם אנו משלבים C / EBPα, אותו התהליך לוקח רק כמה ימים, יש לו אחוזי הצלחה גבוהים בהרבה ופחות אפשרות של טעויות ".

תגלית זו על ידי המדענים מספקת תובנה של המנגנונים המולקולריים של ייצור תאי גזע, ולכן עניין רב ללימוד השלבים המוקדמים של חיים, במהלך התפתחות עוברית. במקביל, העבודה מספקת רמזים חדשים לתכנות מחדש של תאים בבני אדם בהצלחה והתקדמות ברפואה רגנרטיבית והיישומים הרפואיים שלו.

הבעיה של התחום מציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה של איסוף דם טבורי והמספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה מוגבלת.

מיקי שחם פיתח שתי טכנולוגיות ומכשירים, אשר לראשונה בעולם מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע הגבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם למכשיר), שיכול לשרת גם השתלות במבוגרים ולא רק בילדים, סדרות השתלות של רפואת חידוש איברים / רפואה רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: