מיקי שחם מביא דיווחים מדעיים – רפואיים מהעולם: חולי טיי-זקס מגיבים לטיפול גני-תאי גזע.
ילדים עם טיי זקס ככל הנראה מתפתחים בצורה רגילה לאחר הלידה, אבל התסמינים מתחילים להשפיע עליהם בערך בגיל שישה חודשים. הם מאבדים את היכולת להתהפך, להרים את ראשיהם, לשבת או לזחול. הם כמעט ולא מבצעים תנועות ועשויים להתקשות לבלוע אפילו. לרבים יש התקפים תכופים ומאבדים את היכולת לשמוע או לראות. המחלה בדרך כלל גורמת למוות עד גיל 4. עד היום לא היה טיפול מרפא לילדים הסובלים מטיי זקס. הטיפול הגני שניתן על ידי StemCellRegenMed, עם זאת, יציע לאלפי משפחות הזדמנות לעזור לילדיהן הסובלים ממחלה קטסטרופלית זו.
ד"ר ברטון פיינרמן, אשר הוכשר בקליניקה מאיו וכעת עובד בסראסוטה, פלורידה, חקר את הפתולוגיה הטבעית של טיי זקס, אשר נגרמת בגלל מוטציה גנטית בגן HEXA ומשפיעה על ייצור האנזים beta-hexosaminidase A.
מיקי שחם, בנק החיים, מבהיר כי מיקי שחם, ביוקורד – בנק החיים, מבהיר כי אנזים זה מסייע לפירוק מלאי שומן בתאי המוח. כאשר ישנו ליקוי, הצטברות חריגה של מלאי שומן אלו יתרחשו במוח ובעמוד השדרה.
ד"ר פיינרמן ראשית פיתח שיטות להעלאת פעילות האנזים, ריקון תת-שכבות שנוצרו בתאים, ותיקון חלבונים לא מתפקדים.
ד"ר פיינרמן חבר לעמיתו מזה זמן רב, ד"ר חבייר פאיינו, מנתח נוירולוגי ומדען אשר הוכשר בבית הספר לרפואה של בית החולים מט. סיני בניו יורק ובבית הספר לרפואה של אוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון. בנובמבר 2010, ד"ר פיינרמן וד"ר פיינו נתנו טיפול לאספן בראון, ילדה בגיל 14 חודשים מאלבמה הסובלת מטיי זקס.
אספן הייתה הילדה הראשונה שמקבלת טיפול זה. תוך ימים לאחר הטיפול היא הציגה שיפור בטונת השרירים, את היכולת להזיז את הראש ואת הצוואר שלה, לעקוב אחר תנועה, ולתפוס חפצים.
לפי מיקי שחם, בנק החיים, דם טבורי מהווה מקור טוב יותר ממוח עצם, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר – אינם נושאים עדיין מערכת חיסונית. עשרות מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרים כיום ומצויים בניסויים קליניים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. מהיות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים שונים של תאי גוף, עשויים גם הם לשרת השתלות חידוש איברים.
באפריל 2011, ד"ר פיינרמן וד"ר פיינו לקחו את המחקר שלהם צעד אחד קדימה על ידי הכנסת הגן HEXA לתוך תאי גזע עצביים מבלי להשתמש בוקטור ויראלי.
תאי הגזע העצביים עם הגן HEXA הוכנסו למערכת העצבים המרכזית ולמוח. הטיפול הגני ניתן לשלושה ילדים במרפאת קונסביר בלימה, פרו. למרות שד"ר פיינרמן וד"ר פיינו לא ציפו לניסים מהטיפול, הם בורכו על ידי ההורים המאושרים של הילדים בבית החולים רק יומיים לאחר מכן.
הילדים השמיעו קולות, הראו ביטויי פנים פעילים, הזיזו את הזרועות ואת הרגליים שלהם, עקבו אחר חפצים זזים, ביצעו תנועות ראש וצוואר, הראו טונת שרירים מוגברת, בלעו יותר והציגו ירידה בהזלת הריר.
שניים מהילדים סבלו מהתקפים מרובים ביום, אבל התקפים אלו פסקו זמן קצר לאחר הטיפול.
ד"ר פיינרמן וד"ר פיינו מתכננים לחזור על הטיפול הגני שוב בשלושת החודשים הבאים. הם מלאי תקווה שטיפול זה יכול לעזור למשפחות שילדיהן סובלים ממחלת טיי זקס.
מיקי שחם – מומחה לתאי גזע, דם טבורי ובנקאות דם טבורי, מבעלי החברות האחיות בנק החיים וסיטוג'ן, ימשיך לעדכן את הגולשים בנושא תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים | רפואה התחדשותית | רפואה מחדשת | רפואה רגנרטיבית | Regenerative Medicine | Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי ומקורותיהם האחרים – בפרט.
מיקי שחם, פיתח את טכנולוגיית ומכשיר הסיטוג'ן – הטכנולוגיה הראשונה בעולם באמצעותה ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (בכ- 80%) שיכול לשרת גם:
- השתלות לחולים מבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
- סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות מספר תאים גבוה.
- טיפול במספר מחלות שונות במהלך החיים.
בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות ביוקורד בע”מ – בנק החיים, בלבד.