מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי מהעולם: גידול שריר לב מתאי גזע.

מיקי שחם מביא חידושים ומחקרי תאי-גזע ודם טבורי מהעולם: גידול שריר לב מתאי גזע.

תאי עור של מבוגרים שמשו לגידול רקמות לב תפקודיות בפריצת דרך רפואית גדולה.

ד"ר ברנהרד ג'נק מבית החולים הכללי במסצ'וסטס וצוותו, גידלו בהצלחה רקמת לב פונקציונלי מתאי גזע שנוצרו מתא עור.

מיקי שחם מבהיר, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע לטיפולים המטולוגיים ורפואת חידוש-איברים /רפואה-רגנרטיבית. מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה-רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, פרקינסון, שמיעה, אורתופדיה ועוד.

עודכן על ידי מיקי שחם כי החוקרים השיגו צעד ענק לקראת גידול מחדש של איברים על ידי יצירת רקמת לב פונקציונלית בהצלחה מתוך תאי גזע בוגרים. פריצת הדרך יכולה להראות כי תיקוני לב פגום יכולים להתבצע עם התאים של חולה עצמו.

זה מפחית את הצורך למצוא תורם מתאים וגם מפחית את הסיכויים שהגוף ידחה את הרקמה החדשה. הטכניקה החדשה אינה מסוגלת לשקם את הלב אנושי כולו, אלא ליצור "פיגום מבני" בתוכו בו תאי לב יכולים לתפקד.

מדענים מבית הספר לרפואה בהארוורד השתמשו בתאי עור של מבוגר בן 73.

מיקי שחם – ימשיך לעדכן את הקורא הישראלי בחידושים ותגליות תאי גזע ודם טבורי – בכלל, ורפואת חידוש-איברים /רפואה-רגנרטיבית מהעולם.

התוצאות פורסמו בכתב העת Circulation.

תאי העור טופלו ב RNA שליח (נשא של מידע גנטי) כדי להחזיר אותו. לאחר מכן הם הוכנסו אל לב התורם.

אחרי כמה ימים, תאי הגזע גדלו לתוך רקמת שריר הלב. הלבבות הונחו בביוראקטור והם חיקו את התנאים של לב חי.

מימיו הראשונים בשנת 1988, הבעיה של התחום מציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה ביותר של איסוף דם טבורי והמספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאים להשתלה המטולוגית לילדים בלבד.

מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ומכשור, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית, אשר יכולים לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואה-התחדשותית /רפואה-רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.

התגובות סגורות.

%d בלוגרים אהבו את זה: