מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: דרך חדשה לשיפור גיבוש סחוס מתאי גזע

מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: דרך חדשה לשיפור גיבוש סחוס מתאי גזע

פציעות בסחוס קשות לתקן. האפשרויות הכירורגיות הנוכחיות בדרך כלל כרוכות בלקיחת חתיכה מחלק אחר של האזור הפגוע וביצוע תיקונים על נפגע, אך הסחוס של החולה עדיין יכול להידרדר עם גיל.

חוקרים מעוניינים במציאת דרכים חדשניות לגדל סחוס חדש מתאי הגזע של החולה עצמו והודות למחקר חדש באוניברסיטת פנסילבניה, טיפול כזה קרוב יותר למציאות.

בנוסף נמסר על ידי מיקי שחם גם כי המחקר נערך על ידי פרופסור ג'ייסון בורדיק מהמחלקה להנדסה וביוטכנולוגיה בבית הספר להנדסה ומדע יישומי ופרופ' רוברט נטור מהמחלקה לניתוח אורתופדי בבית ספר פרלמן לרפואה של פן ופורסם ב PNAS של האקדמיה הלאומית למדעים.

"התמונה הרחבה", בורדיק אמר, "היא לנסות לפתח טיפולים חדשים שיחליפו רקמות סחוס עם מומי מוקד – כמו פציעות ספורט – ואז אני מקווה שנתקדם לכיוון החלפת משטח סחוס פגוע עקב הזדקנות. אנחנו מנסים להבין את הסביבה המתאימה לתאי גזע בוגרים כדי לייצר סחוס מיטבי"

"ככל שאנו מתבגרים, הבריאות והחיוניות של תאי הסחוס יורדות" אמר, "היעילות של תיקון כלשהו נמוכה למדי. תאי הגזע, שומרים על יכולת חיונית זו, ולכן הם אידיאליים."

בורדיק ועמיתיו עוסקים זמן רב בתאי גזע מזנכימאליים – סוג של תאי גזע בוגרים הנמצאים במח עצם שמסוגל להפוך לתאי עצם, שומן או סחוס. הנייר האחרון של הקבוצה חקר את התנאים המועדפים לשדל תאי גזע להפוך לתאים דמויי שומן או או עצם ורשתות פולימר שמדמה חלק מהתנאים הסביבתיים שבהם תאי הגזע גדלים באופן טבעי.

הוסבר והובהר על ידי מיקי שחם, כי זה עשרות שנים, דם טבורי מהווה את המקור היחיד והמועדף בטיפולי מעררכת הדם ורפואת חידוש האיברים /ריפוי תאי, שכן תאי גזע מדם טבורי ראשוניים יותר ואינם נושאים עדיין מערכת חיסונית המתפתחת רק חצי שנה לאחר מכן. עשרות רבות של מחלות וטיפולים באמצעות תאי גזע מדם טבורי נחקרות באלפי ניסויים קליניים רשמיים בשלבים השונים במסגרת רפואת חידוש האיברים והריפוי התאי. בשל היות תאי גזע שמקורם בדם טבורי בעלי יכולת התמיינות לסוגים השונים של כ 250 סוגי תאי הגוף, הם משרתים גם את השתלות רפואת חידוש האיברים דוגמת הטיפול באוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, פרקינסון, פגיעות נוירולוגיות, ראיה, שמיעה, לב, סוכרת וכיוב'.

הצעד הראשון בסחוס החדש הוא לשכנע את תאי גזע מזנכימאליים להתמיין לכונדרוציטים, אשר בתורם ייצרו את המטריצה ​​הספוגית של קולגן וסוכרים שמרפדת מפרקים. אתגר אחד שגרם להבחנה זו הוא שלמרות הצפיפות הנמוכה של כונדרוציטים בוגרים ברקמות, היווצרות בפועל של סחוס מתחילה בתאים סמוכים.

"בהידרוג אופייני בשימוש בהנדסת רקמות סחוס" אמר בורדיק, "אנחנו מרווחים תאים, כך שהם מפסידים את האינטראקציה הראשוניות. זה היה הרגע שהתחלנו לחשוב על מולקולות שתאים אלה משתמשים באינטראקציה אחד עם השני, במיוחד בנקודה שהם הופכים לראשונה לכונדרוציטים."

כדי לדמות סביבה, החוקרים השתמשו ברצף הפפטיד המחקה אינטראקציות אלה, שבו הם חייבים הידרוג כדי לתמצת תאי גזע מזנכימאליים.

"בעוד שהקשר הישיר אינו מובן לחלוטין" אמרr, "מה שידוע הוא שאם אתה משפר את האינטראקציות הללו מוקדם במהלך היווצרות רקמות, אתה יכול לעשות יותר סחוס ואם תחסום אותם, אתה מקבל היווצרות סחוס גרוע. מה שהג'ל הזה עושה הוא להערים על התא לחשוב שיש לו חברים בקרבת מקום."

נמסר לעורכי האתר כי מיקי שחם – המומחה לתאי גזע, שימור דם טבורי ובנקי דם טבורי, ימשיך לעדכן את גולשי האתר בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואת חידוש איברים /רפואה התחדשותית /רפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית /Regenerative Medicine /Gene Therapy, העושה שימוש בתאי גזע שמקורם בדם טבורי- בפרט.

כדי לבדוק את היעילות של הפפטיד המחקה שלהם, החוקרים השתמשו בכמה סוגים אחרים של ג'לי הידרוג'ל רגיל ללא פפטיד, אחד עם גרסה שאינה פונקציונלית, "מקושקשת" של הפפטיד, ואחד עם פפטיד וגם נוגדנים שחסמו אינטראקציות.

אחרי שבוע, התאים בתוך ג'ל המכיל את הפפטיד הציגו סמנים גנטיים יותר של כונדרוציטים מכל הפקדים.

ניסוי שני בג'ל גדל במשך ארבעה שבועות, מספיק זמן בשבילם להתחיל לפתח מטריצת סחוס. הדבר אפשר לחוקרים לבצע בדיקות פונקציונליות, כגון להעמיד אותם לעומסים מכאניים. הם מצאו את הג'ל המכיל פפטיד כעדיף בייצור סחוס טבעי מאשר הג'ל האחר.

"במבט קדימה"אמר , "יהיה חשוב לראות איך החלטות אלה אלה יתורגמו לתפקוד רקמות לטווח ארוך יותר בגוף חי."

עד כה, עם כל יתרונות תאי הגזע מדם טבורי בהשוואה למקורות האחרים, לא הכל טוב, שכן "ה" בעיה של התחום מציל החיים הזה היא ביעילות האיסוף הנמוכה מאוד של דם טבורי, המביא למספר מוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה בעיקר לילדים ולא למבוגרים שהם רוב החולים והממשיכים להידרש לתרומות תאים פחותים ביכולותיהם של תורמים. המצב נמצא בשינוי בימים אלה, מיקי שחם פיתח את שתי טכנולוגיות ומכשירי הסיטוג'ן- הטכנולוגיות הראשונות בעולם באמצעותן ניתן לאסוף מספר תאי גזע מדם טבורי הגבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם למכשיר) שיכול לשרת גם:

  • השתלות במבוגרים ולא רק בילדים כפי המצב עד היום.
  • סדרות השתלות של רפואה רגנרטיבית / רפואת חידוש איברים, הדורשות במצטבר מספר תאים גבוה.
  • טיפול במגוון מחלות שונות במהלך החיים.

לפי מיקי שחם, בארץ, הטכנולוגיה זמינה ללקוחות בנק דם טבורי "דם טבורי", בלבד ובקרוב מתחיל שיווקה גם בעולם.

מיקי שחם, miki shacham. דם טבורי, בנק דם טבורי, סיטוג'ן, תאי גזע

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: