מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: דרך יעילה חדשה להנחיית תאי גזע בהשתלות.
מדעני תאי גזע בהרווארד ובית החולים לנשים יכולים עתה להנדס תאים בקלות רבה יותר ולשלוט על השתלות ביתר יעילות.
נמסר על ידי מיקי שחם כי פרופ' ג'פרי קרפ וד"ר ג'יימס אנקרום, פיתחו פרוטוקול לטעינת תאים עם חלקיקים זעירים המספקים רמזים איך הם צריכים להתנהג במהלך ימים או שבועות.
"לא משנה היכן התא בגוף, הוא יקבל רמזים מבפנים," אמר קרפ, "זו אסטרטגיה שונה לחלוטין מהשיטה הנוכחית של הצבת תאים על גבי נשאים זעירים עם תרופות, או פיגומים, המוגבלים משום שהתאים צריכים להישאר בסמיכות לחומרים אלה על מנת לתפקד. כמו סוגים אלה של חומרים גדולים מדי לחדור למחזור הדם. "
מיקי שחם מבהיר, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע בטיפולים המטולוגיים ורפואה מחדשת /רגנרטיבית.
מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורטופדיה ועוד.
תאים פשוטים יחסית כדי לשליטה בצלחת פטרי. מולקולות או תרופות נכונות, בתוך התא, יכולים לשנות את ההתנהגות שלו; כגון לגרום לתאי גזע להבדיל או לתקן פגם סרטני.
רמה זו של איבוד שליטה לאחר השתלת תאים משמעה התנהגות בהתאם לרמזים סביבתיים בגופו של המקבל. האסטרטגיה של קרפ, שזכתה לכינוי הנדסת חלקיקים, מתקנת את הבעיה על ידי הפיכת תאים ליחידות הניתנות לתכנות. החלקיקים יישארו יציבים בתא המושתל ויכוונו אותו בדיוק כיצד לפעול, כמו אם יש צורך לשחרר גורמים אנטי דלקתיים או לחדש רקמות אבודות.
"ברגע שהחלקיקים אלה הוכנסו לתוך התאים, אנו יכולים לבצע השתלה באופן מיידי או לשמור בהקפאה את התאים," אמר קרפ. "כאשר התאים מופשרים, הם יכולים להיות מנוהלים והסוכנים יתחילו להשתחרר בתוך התאים כדי לשלוט בהתמיינות, אפנון חיסון או ייצור מטריצה, למשל."
מיקי שחם – ימשיך לעדכן את גולשי האתר בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.
יכול לקחת יותר מעשור לסוג זה של טיפול להפוך ליישומי בפרקטיקה רפואית מקובלת, אך הוא מזרז את קצב המחקר. קרפ פרסם את מחקר על מנת לעודד אחרים בקהילה המדעית ליישם את הטכניקה. הנייר מציג את הטווח שהתאים מסוגים שונים יכולים להיות מהונדסים בחלקיקים, כוללים תאי גזע, תאי מערכת חיסון, ותאי לבלב.
"עם פלטפורמה תכליתית זו, כבר הוכחנו את היכולת לעקוב אחר תאים בגוף, לשלוט בהתמיינות תאי גזע, ואפילו לשנות את הדרך בה תאים באינטראקציה עם תאי מערכת חיסון " אמר אנקרום, "אנו נשמח לראות איך זה יסייע לחוקרים אחרים שישתמשו בפלטפורמה זו."
מימיו הראשונים, הבעיה של התחום מציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה של איסוף דם טבורי והמספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה לילדים בלבד.
מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ואביזרים, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם לאביזר), שיכול לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואת חידוש איברים / רפואה רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.