מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: הגברת ייצור תאי גזע במוח.

מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: הגברת ייצור תאי גזע במוח.

ליונקים גבוהים יותר כגון בני אדם, יש מוח גדול במידה ניכרת מיונקים אחרים. מדענים גילו לאחרונה שלהתפשטות תאי גזע במוח מנגנון חדש. הוא משמש כדי להגביר את הייצור של תאי עצב במהלך התפתחות, ובכך גורם להגדלה של קליפת המוח – חלק במוח המאפשר לנו, בני האדם, לדבר, לחשוב ולחלום.

נמסר על ידי מיקי שחם כי התגלית המפתיעה על ידי חוקרים, המבוססת על שני מרכיבים בסביבת תאי גזע – הורמוני מטריצה ותאי תריס – לעבוד יחד עם מולקולת חלבון שנמצאה על פני השטח של תאי גזע – integrin.

זה מסביר מדוע למחסור ביוד אצל נשים בהריון יש השלכות הרות אסון עבור הילד שטרם נולד, המשפיעות על התפתחות המוח לרעה – בלי יוד, לא מיוצרים בלוטת התריס מיוצרים.

"המחקר מדגיש את הקשר הזה ומספק הסבר אפשרי למצב שהנוירולוגים מכנים – cretinism (קרטיניזם, קרטנת (מחלה הגורמת לפיגור ועיוותים בגוף)", אומר וילנד הטנר, מנהל במכון מקס פלנק בדרזדן. הפרעה נוירולוגית זו פוגעת קשה ביכולות המנטליות.

מיקי שחם מבהיר, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע בטיפולים המטולוגיים ורפואה מחדשת /רגנרטיבית.

מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורתופדיה ועוד.

במהלך האבולוציה, יונקים מסוימים, בעיקר בני אדם, פיתחו מוח גדול יותר מאשר אחרים, והיכולות הקוגניטיביות לכן יותר מתקדמות. לעכברים, למשל, יש מוחות קטנים יותר פי אלף מאשר לאדם. במחקר, שנערך בשיתוף פעולה עם מכון ליפמן פריץ, החוקרים בדרזדן רצו לזהות גורמים שקובעים את התפתחות המוח ולהבין כיצד מוח גדול יותר התפתח.

הנוירונים במוח נוצרים מתאי גזע הנקראים תאי אב בסיסיים, שמסוגלים להתרבית בבני אדם, אך לא בעכברים. בבני אדם, האבות בסיסיים מוקפים בסביבה מיוחדת, מטריצת חוץ תאית שנקראת (ECM), אשר מופקת על ידי האבות עצמם. עכברים הם חסרי ECM כזה, מה שאומר שהם מייצרים פחות תאי עצב ויש להם מוח קטן יותר.

לכן המדענים ערכו בדיקות כדי לראות אם בעכברים, האבות הבסיסיים יתחילו להתרבית אם סביבת התא דומה. התוצאה: "אנחנו מדמים מטריצה ​​תאית בתאי גזע המוח באמצעות נוגדן גירוי. נוגדן זה מפעיל integrin על פני התא של האבות בסיסיים ובכך מגרה את שגשוגם", מסביר דניס סטנצל, שעמד בראש הניסויים.

מיקי שחם – ימשיך לעדכן את גולשי האתר בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.

בגלל הדרישה של הורמוני בלוטת התריס להתפתחות מוח תקין שהייתה ידועה בעבר, החוקרים חסמו את הייצור של הורמונים אלה בחולדות הרות כדי לראות אם ההיעדרות שלהם עיכבה התפשטות אב בסיס בעוברים. ואכן, פחות אבות וכתוצאה מכך, פחות תאי עצב יוצרו, דבר המסביר את התפתחות המוח הנורמלית בהעדר ההורמונים של בלוטת התריס. כאשר הפעולה של הורמונים אלה ב integrin נחסמה, הנוגדן המדמה – ECM לבדו כבר לא היה מסוגל לגרום להתפשטות אב בסיסית.

שילוב של הורמוני בלוטת התריס ו ECM הכרחי לאבות בסיסיים להתרבית ולייצר מספיק תאי עצב להתפתחות מוח. תאי גזע המוח אנושיים מייצרים את הסביבה המתאימה באופן טבעי.

"זה כנראה איך במהלך האבולוציה, בני האדם פיתחו מוחות גדולים יותר", אומר וילנד הרטנר. המחקר סיפק עוד ממצא חשוב: "היינו מסוגלים להסביר את תפקידו של היוד בהתפתחות המוח העוברי ברמה התאית", אומר דניס סטנצל.

יוד חיונית לייצור של הורמוני בלוטת התריס ולמחסור ביוד אצל נשים בהריון, השפעות שליליות על התפתחות המוח של העובר.

מימיו הראשונים, הבעיה של התחום מציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה של איסוף דם טבורי והמספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה לילדים בלבד.

מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ואביזרים, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם לאביזר), שיכול לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואת חידוש איברים / רפואה רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: