מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: תאי גזע לטיפול במחלת ריאות.

מיקי שחם מביא חידושי ומחקרי תאי גזע: תאי גזע לטיפול במחלת ריאות.

מחקר חדש גילה כיצד תאי גזע משפרים את תפקוד הריאות בתסמונת מצוקה נשימתית חריפה (ARDS).

עודכן על ידי מיקי שחם כי מחקרים קודמים הראו כי תאי גזע יכולים להפחית את דלקת ריאות ולשחזר כמה פונקציות ב ARDS, אך מומחים אינכם בטוחים איך זה קורה. המחקר החדש, שהוצג בקונגרס היום הבינלאומי של הנשימה של האיחוד האירופי, מקרב אותנו צעד נוסף להבנת המנגנונים המתרחשים בתוך ריאות פגועות.

ARDS הוא מצב מסכן חיים שבו היעילות של הריאות מצטמצמת באופן חמור. הוא נגרם על ידי נזק לקיר הנימים או ממחלה או פגיעה פיזית, כגון טראומה. ARDS מאופיין בדלקת מופרזת ואבדן שליטה של הריאות ולחולים נדרשת נשימה מכאנית חיצונית.

מיקי שחם מציין, כי מאז שנת 1988, דם טבורי הוא המקור המועדף לתאי גזע בטיפולים המטולוגיים ורפואה מחדשת /רגנרטיבית.

מחלות וטיפולים רבים באמצעות תאי גזע מדם טבורי ברפואה רגנרטיבית נחקרים ונוספים כל העת, דוגמת: אוטיזם, שיתוק מוחין, אלצהיימר, ראיה, לב, סוכרת, אורתופדיה ועוד.

למרות שדלקת היא בדרך כלל שיטה שבאמצעותה גוף מחלים ומתמודדת עם זיהום, כאשר הדלקת מאבדת שליטה הדבר יכול להוביל לנזק חמור. תאים חיסוניים הידוע בשם מקרופאגים יכולים לתאם את התגובה הדלקתית על ידי הובלת או דיכוי דלקת, בהתאם לגירוי.

החוקרים בדקו האם תאי גזע יכולים להשפיע על הגירוי של מקרופאגים ולקדם את האוכלוסיה שבה הם נמצאים למניעת הדלקת.

הם בדקו את זה במודל של בעלי חיים באמצעות תאי גזע שמקורם במח עצם אנושי. העכברים נוגעו בחיידקים חיים כדי לגרום לדלקת ריאות חריפות ומודל המצב של ARDS.

התוצאות הראו כי טיפול בתאי גזע הובילו לירידה משמעותית בפגיעה ריאות, דלקת וסליקת חיידקים משופרת. חשוב לציין, שכאשר תאי גזע ניתנו לבעלי חיים שהמקרופאגים שלהם הוסרו באופן מלאכותי, ההשפעה המגינה נעלמה. הדבר מצביע על כך מקרופאגים הם חלק חשוב מההשפעות החיוביות של תאי גזע ראו במודל זה של ARDS.

מיקי שחם – ימשיך לעדכן את הגולשים בחידושי תאי הגזע והדם הטבורי – בכלל, ורפואה מחדשת /רפואה רגנרטיבית.

תוצאות אלה נתמכו גם על ידי ניסויים שבהם לתאי גזע הוספו מקרופאגים אנושיים בדגימות של נוזל שנלקחו מריאות של חולים עם ARDS. שוב, תאי הגזע הצליחו לקדם את המדינה אנטי-דלקתית בתאי מקרופאג האנושיים. המחברים זיהו כמה חלבונים שמופרשים על ידי תאי הגזע, שאחראים להשפעה זו.

ד"ר אנה קרסנוסמביה, המחברת הראשית של המחקר מאוניברסיטת קווינס בלפסט, אמרה: "זהו המחקר הראשון למיטב ידיעתנו שהסתכל על איך תאי גזע יכול לשנות את המאפיינים הפונקציונליים של מקרופאגים, באדם ומודל עכבר, הממצאים מדגישים את היתרונות של טיפול בתאי גזע, כפי שהם יכולים באופן פעיל להגיב למיקרו-סביבה המקומית ולהפעיל השפעות מועילות מרובות. אנו מאמינים כי ניסויים קליניים עתידיים צריכים לבדוק אם זה יכול להיות טיפול יעיל לאנשים הסובלים מARDS."

מימיו הראשונים, הבעיה של התחום הפורץ ומציל חיים זה היא ביעילות הנמוכה של איסוף דם טבורי ועל כן במספר המוגבל של תאי גזע שנאספים ועל כן מתאימים להשתלה לילדים בלבד.

מיקי שחם פיתח טכנולוגיות ומכשור, אשר לראשונה מאפשרים לאסוף מספר תאי גזע גבוה משמעותית (ב- 33% וב- 81%, בהתאם לאביזר), שיכול לשרת גם השתלות במבוגרים וסדרות השתלות של רפואת חידוש איברים / רפואה רגנרטיבית למחלות שונות במהלך החיים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: